Tüketici Güven Endeksi Nisan Ayında Düşüş Gösterdi

Tüketici Güven Endeksi Nisanda Yüzde 2,3 Azalışla 83,9 Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen Tüketici Eğilim Anketi sonuçlarına göre, tüketici güven endeksi martta 85,9 iken nisanda yüzde 2,3 azalışla 83,9’a geriledi.

Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi geçen ay 70,9 iken nisanda yüzde 2,5 azalışla 69,1’e düştü. Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi martta 84,7 iken bu ay yüzde 0,5 azalışla 84,3 olarak kaydedildi. Gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi ise geçen ay 84,6 iken nisanda yüzde 2,2 düşüşle 82,8 oldu.

Dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi martta 103,2 iken nisanda yüzde 3,8 azalışla 99,3 olarak hesaplandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Kaynak: AA / Mertkan Oruç – Ekonomi

Related Posts

Tavuk eti üretimi mayısta yıllık bazda arttı

Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,7 artarak 241 bin 782 tona yükselirken, tavuk yumurtası üretimi yüzde 13,5 azalışla 1 milyar 526 milyon 665 bine geriledi.

CHP Niğde Milletvekili Gürer: Son 7 yılda tekstil sektöründe 298 şirket konkordato ilan etti!

“2025 yılı için öngörülen kayıp 1 milyar doları bulacak”

Bakan Şimşek’ten vergi denetimi paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden son zamanlarda artan vergi tahsilatına ilişkin paylaşımda bulundu. Bakan Şimşek, paylaştığı grafik ile denetimlerde daha çok “büyük ölçekli” mükelleflere odaklanıldığı mesajını …

Yabancı hisse almaya devam etti

Yabancı hisse almaya devam etti

Bütçe açığı büyüyor, çare yine özelleştirme

Her yıl milyarlarca lira açık veren bütçede dengeyi tutturamayan iktidar, yeni özelleştirme kararı aldı. Ankara ve İstanbul’da merkezi noktalardaki taşınmazlar özelleştirilecek. Bu yerler Ankara Çankaya, Altındağ ile İstanbul Beyoğlu’nda bulunuyor.

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı