TESK Başkanı: Esnaf ve sanatkarın elektrik fiyatları düşürülmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların elektrik faturaları için özel bir tarifenin uygulanması gerektiğine dikkat çekti.

Enerji verimliliği ve tasarrufu sağlamak kritik önem teşkil ederken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların elektrik kullanımı hakkında değerlendirmede bulundu.

Palandöken şunları söyledi:  “Buzdolabındaki eti, dolaptaki soğuk meşrubatı veya sanayide kullanılan elektriği tasarruf etmek pek mümkün görünmüyor. Sokağın aydınlanması ya da dükkân vitrinlerinde kullanılan elektriğin azaltılması zor. Ancak avizelerdeki lamba sayısını azaltmak gibi bilinçli tüketim önlemleri bir miktar fayda sağlayabilir. Fakat akıllı binalarda her şey elektrikle çalışıyor; klima ya da soğutucular çalıştırıldığında ne kadar tasarruflu cihazlar kullanılsa bile yüksek maliyetler kaçınılmaz oluyor.

Bu konuda tekrar bir düzenleme yapılarak esnaf, sanatkâr ve konutlardaki elektrik fiyatlarının düşürülmesi sağlanmalıdır. Bu adım enflasyonun körüklenmesini önlemek açısından da önemlidir. Bildiğiniz üzere enerjimizin yüzde 75’ini dışarıdan temin ediyoruz. Zaten faturalardaki yükseklik nedeniyle vatandaşlar, aile bireyleriyle birlikte odadan odaya geçerken bile elektriği takip eder hale geldi. Ancak ticarethaneler ile küçük esnaf dükkânlarında bu tasarrufu sağlamak daha zor. Bu nedenle, eski tarifelerin belirli bir süre uygulanması ve enflasyonun düşürülmesi önemlidir” şeklinde konuştu.

Elektrik kullanımında bilinçlenme sağlanarak sokakların aydınlık kalmasının, can ve mal güvenliğinin korunmasının da büyük önem taşıdığını söyleyen Palandöken, “Biliyorsunuz artık güvenlik kameraları, gece aydınlatmaları ve bozulacak ürünler için çalışan dolaplar gibi unsurlar elektrikle çalışıyor. Sebze ve meyvelerde bile soğutuculara ihtiyaç var ve bunların maliyetleri artıyor. Bu durum tekrar gözden geçirilmeli ve vatandaşın tasarruf yapmasını desteklemek amacıyla kamu spotları, medya ve yerel yönetimlerle iş birliği yapılmalıdır. Hayat pahalılığının en büyük nedeni bu girdi maliyetlerindeki artışlardır” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Uyarı yapıldı: 4 milyon 237 bin kişinin ehliyeti geçersiz olabilir!

Eski tip sürücü belgesi kullanan 4 milyon 237 bin kişi, 31 Temmuz’a kadar yenileme işlemi yapmazsa ehliyetleri geçersiz hale gelecek.

Şimşek’ten enflasyon mesajı: Programa olan siyasi destekte gerileme yok

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında ekonomiye ilişkin soruları yanıtlıyor. Şimşek, Merkez Bankası’nın hedef patikasındaki yıl sonu enflasyon hedefine ulaşılacağını açıkladı. Şimşek, iç ve dış siyasi gelişmelerden Türkiye’nin yatırımcılarının etkilenmeyeceğini belirterek siyasi desteğin devam ettiğini belirtti.

Trafik sigortasında yeni dönem: Hasar tespiti sil baştan!

Trafik sigortasında yeni bir düzenlemeye gidildi. Hasar tespit süreçlerinde eksper zorunluluğu getirildi. Araç işlemleri artık dijital olarak takip edilecek.

Çatışmalar, askeri harcamaları uçurdu

Dünya çapında 2024 yılında gerçekleşen askeri harcamalar Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana en hızlı artışını göstererek 2.7 trilyon dolara ulaştı. Türkiye iki sıra yükselerek 17. oldu.

Emtia piyasalarında ‘tarife iyimserliği’ etkisi

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik) bu sene 7 milyar 500 milyon lira net ciro ve 35 milyon dolar ihracat hedeflediği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir