EKK’dan TROY kart açıklaması: Atılacak adımlara ilişkin yol haritası üyelerle paylaşılmıştır

TROY Kartı ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Hakkında Açıklamalar Yapıldı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Ödeme Yöntemi olarak bilinen TROY kartının finansal altyapısının güçlendirilmesi için atılan adımlar değerlendirildi. Aynı zamanda TROY’un kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla planlanan adımlar Kurul üyeleriyle paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen EKK toplantısında, geçen yıl elde edilen önemli kazanımların kararlı bir şekilde ve koordineli olarak hayata geçirilen ekonomi programı sayesinde gerçekleştiği vurgulandı.

Gelecek yıllarda da enflasyonla mücadele ve diğer kazanımların ileriye taşınması hedefiyle çalışmaların sürdürüleceği belirtildi. Buna ek olarak, bölgesel kalkınmaya verilen önem, bölgelerin potansiyelleri göz önünde bulundurularak belirlenen politika adımlarıyla destekleneceği ifade edildi. Yerel Kalkınma Hamlesi kapsamında ise tüm illerin kaynaklarının harekete geçirilmesi için program ve projelerin hayata geçirileceği açıklandı.

Konya’da gerçekleştirilen EKK toplantısında, tarım sektöründe verimliliği artırma ve gıda arz güvenliğini sağlama gibi stratejik hedeflere odaklanılarak, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması ve sosyal refahın geniş kitlelere yayılması için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

Ekonomimizin rekabet gücünü artırmak amacıyla yapılan yapısal reformların hızlandırılması ve finansal altyapımızın güçlendirilmesi için atılan adımların gözden geçirildiği toplantıda, Türkiye’nin Ödeme Yöntemi olan TROY kartına ilişkin daha da genişletici adımların atılacağı vurgulandı.

EKK toplantılarında enflasyonla mücadele ve sürdürülebilir kapsayıcı büyüme vizyonu doğrultusunda yapılan çalışmaların yakından takip edileceği ve Türkiye’nin geleceğine yönelik yapısal reformlar konusunda iş birliği ve koordinasyonun devam edeceği belirtildi.

Related Posts

Tavuk eti üretimi mayısta yıllık bazda arttı

Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,7 artarak 241 bin 782 tona yükselirken, tavuk yumurtası üretimi yüzde 13,5 azalışla 1 milyar 526 milyon 665 bine geriledi.

CHP Niğde Milletvekili Gürer: Son 7 yılda tekstil sektöründe 298 şirket konkordato ilan etti!

“2025 yılı için öngörülen kayıp 1 milyar doları bulacak”

Bakan Şimşek’ten vergi denetimi paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden son zamanlarda artan vergi tahsilatına ilişkin paylaşımda bulundu. Bakan Şimşek, paylaştığı grafik ile denetimlerde daha çok “büyük ölçekli” mükelleflere odaklanıldığı mesajını …

Yabancı hisse almaya devam etti

Yabancı hisse almaya devam etti

Bütçe açığı büyüyor, çare yine özelleştirme

Her yıl milyarlarca lira açık veren bütçede dengeyi tutturamayan iktidar, yeni özelleştirme kararı aldı. Ankara ve İstanbul’da merkezi noktalardaki taşınmazlar özelleştirilecek. Bu yerler Ankara Çankaya, Altındağ ile İstanbul Beyoğlu’nda bulunuyor.

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı