CHP Niğde Milletvekili Gürer: Son 7 yılda tekstil sektöründe 298 şirket konkordato ilan etti!

Tekstil Sektöründe Yaşanan Sorunlar Önemli Boyuta Ulaştı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tekstil sektöründeki sorunların giderek büyüdüğünü ve fabrikaların kapanma riskinin arttığını, işsizliğin yükseldiğini belirtti. Gürer, sektördeki ekonomik kayıpların Türkiye’nin dış pazardaki rekabet gücünü olumsuz etkilediğini vurgulayarak, iktidarın destek olması gerektiğini ifade etti.

Tekstil Sektöründe Derinleşen Sorunlar

Gürer, son yıllarda tekstil sektöründe yaşanan sorunların artarak derinleştiğini ve bu durumun sadece sektörü değil, tüm ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirtti. Sektörün istihdam ve üretim kapasitesine dikkat çeken Gürer, tekstil ve hazır giyim sektörünün önemini vurgulayarak, sektördeki sorunların tüm ekonomi için ciddi bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin İhracatında Düşüş

Gürer, tekstil sektöründeki sorunların sadece iç piyasayı değil, aynı zamanda ihracatı da olumsuz etkilediğini belirtti. 2022-2024 yılları arasında 145 bin işçinin işsiz kaldığını ve 3,3 milyar dolarlık bir ihracat kaybının yaşandığını açıklayan Gürer, sektördeki faiz politikalarının olumsuz etkileriyle başa çıkmanın zorlaştığını ifade etti.

Gürer, tekstil sektöründeki düşüşün Türkiye’nin yanı sıra dış pazarlar için de olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirterek, AB ve ABD gibi pazarlarda Türk tekstilinin pazar payının azaldığını ve sektörde ihracatın gerilediğini dile getirdi.

Gelecek İçin Endişe Verici Tahminler

Gürer, tekstil sektöründeki şirketlerin yüksek oranda yabancı krediye bağımlı olduğunu ve yüksek faiz oranlarının sektörü sürdürülemez hale getirdiğini belirtti. Önümüzdeki dönemde sektördeki kayıpların artabileceğini ve yaklaşık 30 bin kişinin işsiz kalabileceğini öngören Gürer, iktidarın sektöre destek olması gerektiğini vurguladı.

Sektör temsilcilerinin ve iş insanlarının konuya ilişkin açıklamalarını da dikkate alan Gürer, tekstil ve hazır giyim sektöründe yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Türkiye için önemli bir sektör olan tekstil sektörünün krizden çıkabilmesi için devletin destek sağlaması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Bakan Şimşek’ten vergi denetimi paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden son zamanlarda artan vergi tahsilatına ilişkin paylaşımda bulundu. Bakan Şimşek, paylaştığı grafik ile denetimlerde daha çok “büyük ölçekli” mükelleflere odaklanıldığı mesajını …

Yabancı hisse almaya devam etti

Yabancı hisse almaya devam etti

Bütçe açığı büyüyor, çare yine özelleştirme

Her yıl milyarlarca lira açık veren bütçede dengeyi tutturamayan iktidar, yeni özelleştirme kararı aldı. Ankara ve İstanbul’da merkezi noktalardaki taşınmazlar özelleştirilecek. Bu yerler Ankara Çankaya, Altındağ ile İstanbul Beyoğlu’nda bulunuyor.

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Emeklinin hesabına 25 bin lira yatırılacak: Başvuran alacak

Emeklilerin zam oranlarının belli olmasıyla bankaların promosyon rekabeti de kızıştı. Bankalar yarışa girerken emekliler de en kazançlı yöntem için araştırmalar ve hesaplamalar yapmaya başladı. BAŞVURAN ALACAK Temmuz ayında enflasyon farkıyla …