Bütçe açığı büyüyor, çare yine özelleştirme

Türkiye’nin Bütçe Açığı ve Özelleştirme Projeleri

Devletin Orta Vadeli Programı’na göre bu yıl bütçenin 1.9 trilyon TL açık vereceği öngörülüyordu. Ancak bu yılın ilk 5 ayında bütçe açığı beklenenden daha fazla olarak 650 milyar 302 milyon TL olarak gerçekleşti. Gelecek yıllarda da benzer şekilde açık vermesi beklenen bütçe, önümüzdeki yıl ve 2027 yılında da 2.1 trilyon TL açık vereceği tahmin ediliyor.

Hükümet bu açığı kapatmak ve çeşitli projelere kaynak yaratmak amacıyla çeşitli özelleştirme kararları almaya devam ediyor. Son olarak Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nın bina projelerine kaynak sağlamak için 37 taşınmazın özelleştirilmesi kararı alındı.

Ankara ve İstanbul’da Özelleştirme

Ankara ve İstanbul’da toplam 37 taşınmaz ve üzerlerindeki yapılar Maliye Hazinesi adına kayıtlı olanlar, özelleştirme programına dahil edildi. Bu taşınmazlar, farklı yöntemler kullanılarak özelleştirilecek. Bu yöntemler arasında satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve diğer hukuki tasarruflar yer alıyor.

Özelleştirme Süreci ve Hedefi

Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2028 tarihine kadar tamamlanacak. Elde edilen gelirler, giderler düşüldükten sonra Hazine’ye aktarılacak ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nın yeni hizmet binası projelerinde kullanılacak. Özelleştirilecek yerler arasında Ankara Altındağ ve Çankaya ile İstanbul Beyoğlu bulunmaktadır.

Ankara’da Altındağ’da Yenituran ve Çankaya’da Cumhuriyet ile Fidanlık mahallelerinde özelleştirilecek yerlerin yanı sıra Çankaya’da Kızılay ve çevresi de bulunmaktadır. İstanbul’da ise özelleştirilecek yerler Beyoğlu Hacımimi ve Müeyyetzade’de yer almaktadır. Müeyyetzade’deki taşınmazlar genellikle aynı adalar üzerinde farklı parsellerde bulunmaktadır.

Related Posts

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Emeklinin hesabına 25 bin lira yatırılacak: Başvuran alacak

Emeklilerin zam oranlarının belli olmasıyla bankaların promosyon rekabeti de kızıştı. Bankalar yarışa girerken emekliler de en kazançlı yöntem için araştırmalar ve hesaplamalar yapmaya başladı. BAŞVURAN ALACAK Temmuz ayında enflasyon farkıyla …

Türkler parasını nasıl saklıyor? Hollandalı dev banka tek tek analiz etti

ING Türkiye’nin 2025 1. çeyrek Tasarruf Eğilimleri Araştırması’na göre, her iki kişiden biri tasarruf yapıyor. Yastık altı birikim yine ilk sırada; gençlerde düşüş, uzun vadede getiri beklentisi yükselişte

Zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2025 Temmuz zamlı evde bakım maaşı yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hak sahiplerine ödenen evde bakım maaşı memur kat sayısına göre artış gösteriyor. Peki, Zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2025 Temmuz zamlı evde bakım maaşı yattı mı?

Atık suyun arıtılmadan deşarjı nedeniyle 6 milyon lira ceza!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 24 çevre laboratuvarının desteğiyle 50 denetim ekibince 23 Haziran’da başlatılan denetimler çerçevesinde Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yağmur suyu tahliye hattında inceleme gerçekleştirildiği kaydedildi …