Bolu’da Tellaklık Geleneği Sürüyor

Orta Hamamında Tellaklık Geleneği Devam Ediyor

Bolu’nun köklü tarihe sahip Orta Hamamı, 100 yıldan fazla bir süredir tellaklık geleneğini sürdürüyor. Günün erken saatlerinden gece geç saatlere kadar hizmet veren ve aylık 50 bin liraya kadar kazanç elde eden tellak Dursun Arslan, mesleğin geleceği konusunda endişelerini dile getiriyor.

Bir zamanlar Bolu’da hizmet veren Orta Hamam, geleneksel hamam kültürünü yaşatmaya devam ediyor. Tarihi hamamda tellaklık yapan Dursun Arslan, bu değerli mesleğin devamını sağlamak adına var gücüyle çalıştığını belirtiyor. Mesleği babasından öğrenen ve 20 yıldır bu işi yapan Arslan, gençlerin tellaklığa ilgi göstermediğini vurgulayarak, “Bu meslek büyük bir özen ve ilgi gerektiriyor. Genç neslin buna yeterince değer vermemesi mesleğin geleceği açısından endişe verici” diyor.

“Farklı İnsanlarla Karşılaşmanın Zorlukları Oluyor”

Mesleğin zorluklarına da değinen Dursun Arslan, “2003 yılından bu yana bu sektörde hizmet veriyorum. Sabah erken saatlerde başlayıp akşam geç saatlere kadar çalışıyorum. Müşteri olmadığı zamanlarda dışarıda beklemek zorunda kalıyoruz. Farklı insanlarla karşılaşmanın stresi ve zorluğu da cabası” diye konuştu.

“Bu Mesleğin Geleceği Meçhul”

Gençlerin tellaklık mesleğine ilgi göstermediğini belirten Arslan, “Günümüz gençliği bu tür geleneksel mesleklere sıcak bakmıyor. Bu durum mesleğin geleceği adına endişe verici. Ancak bu meslek köklü bir geleneğin taşıyıcısıdır ve gençlerin bu değere sahip çıkmasını umut ediyorum. Bizim mesailerimiz uzun ve yorucu olsa da bu mesleğin güzellikleri de bir o kadar önemli” dedi.

“Aylık Gelirimiz 50 Bin Lirayı Buluyor”

Mesleğinden elde ettiği geliri de paylaşan Arslan, “Sunmuş olduğumuz hizmet genellikle 15-20 dakika sürüyor. Kese ve masaj yaparak günü tamamlıyoruz. Giriş ücretlerimiz 330 lira, kese ve masaj dahil olduğunda 500 lira oluyor. Günlük kazancımız 800-1000 lira arasında değişiyor. Aylık kazancımız yaklaşık 50 bin lirayı buluyor. Hamamın sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Ayda bir kez hamama gelmek vücudun sağlığı için oldukça faydalı olacaktır” şeklinde konuştu. – BOLU

Related Posts

BMW kârları sert düştü

Alman otomotiv devi BMW, 2025 yılına finansal açıdan kötü bir giriş yaptı. Şirketin ilk çeyrekte elde ettiği net kâr, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 26,4 azalarak 2,2 milyar euro seviyesine geriledi. Dolar cinsinden ifade edildiğinde bu …

Şehirlerin giriş çıkışlarına maliyeci: Yollarda durdurulan kamyonlarda irsaliye, fatura olup olmadığı kontrol ediliyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçıranları tespit etmek için bütün OSB’lerin giriş ve çıkışlarında ve büyükşehirlerin bütün ana arterlerinde kalıcı olarak maliye memuru bulunduracaklarını söyledi. Sistemin devreye sokulduğu ve eksik belgesi olanlara işlem uygulandığı bildirildi.

SGK’dan yıpranma payı kararı: Erken emeklilik hakkı kaldırılan meslekler tek tek açıklandı

SGK, fiili hizmet süresi zammı kapsamında erken emeklilik hakkına sahip mesleklerde düzenlemeye gitti. Müdürden balık toptancısına kadar yüzlerce meslek için artık “yıpranma” ispatı zorunlu hale geldi. Yeni uygulama Nisan 2025’te yürürlüğe girecek. İşte mesleğe yıpranma payı hakkı kaldırılan meslekler…

Bedava bir dal için kilometrelik kuyruk oluştu

Ekonomik krizi derinlemesine yaşayan Türkiye’de her gün yeni bir kuyruk manzarası yaşanıyor. Ucuz gıda kuyrukları sık sık gündeme gelirken, bu kez domates fidesi için oluşan kuyruk dikkat çekti. Kayseri’de AKP’li Kocasinan Belediyesi tarafından …

Nisan ayında en çok satan otomobil ve hafif ticari araç markaları belli oldu

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, nisan ayında otomobil ve hafif ticari araç satışlarında lider markaları açıkladı.

Malatya’dan nisanda 23 milyon dolarlık dış satım

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’dan nisan ayında 23 milyon 178 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti.