Bakanlıklar kararı aldı! 25 farklı kanser türünde kullanılan 5 ilaç için flaş gelişme

Sağlık Bakanlığı, Kanser ve Kistik Fibrozis Hastalarının Yararına Düzenleme Yaptı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, kanser hastalığında yeni tedavi yöntemlerinden biri olan immünoterapinin geri ödeme kapsamına alındığı duyuruldu. İmmünoterapi, akıllı kemoterapi ilaçları olarak bilinen ilaçlar aracılığıyla kişinin kendi bağışıklık sistemini kullanarak kanser hastalığını iyileştirmeyi hedeflemektedir. Önceden 2 kanser ilacının belirli endikasyonlarda geri ödeme kapsamında olduğu bilinmekteydi. Ancak, yeni yapılan düzenlemeyle birlikte, bilimsel veriler ışığında geri ödeme kapsamının genişletilmesine ve ilaç sayısının artırılmasına karar verildi.

25 Farklı Kanser Türünde Geri Ödeme

Yeni düzenlemeyle, kanser tedavisinde kullanılan 3 immünoterapi ilacı geri ödeme kapsamına alındı. Ayrıca, 2 ilacın geri ödeme kapsamı genişletildi. Bu ilaçlar, klasik hodgkin lenfoma, melanom, malign melenom, kolorektal kanser, küçük hücreli akciğer kanseri, mide kanseri, renal hücreli karsinom ve meme kanseri gibi 25 farklı kanser türünde geri ödeme kapsamına alındı. Bu ilaçlar, SGK ile anlaşması bulunan 2 ve 3’üncü basamak özel ve kamu hastanelerinde uygulanabilecek.

Kistik Fibrozis İlacı da Geri Ödemede

Yeni düzenleme kapsamında, kistik fibrozis hastalığında kullanılan bir ilacın da geri ödeme listesine alındığı belirtildi. Kistik fibrozis, akciğer, pankreas, bağırsak, ter bezleri dış salgı bezlerinde görülen ve solunum sistemi, sindirim sistemi gibi vücudun birden çok sistemi ve organını etkileyen genetik bir hastalıktır. Yeni ilacın hastalığın seyrine olumlu katkı sağlaması beklenmektedir.

Yapılan düzenlemeyle yaklaşık 48 bin kanser hastası ve 1000 kistik fibrozis hastasının yararlanabileceği belirtilirken, geri ödeme listesinde yer alan kanser ilaçlarının sayısının 784’e yükseldiği ifade edildi.

Related Posts

Temmuz zammı netleşiyor: Memura ve emekliye ne kadar zam yapılacak?

Memur ve emekli maaşlarında Temmuz zammı için nefesler tutuldu. TÜİK’in açıklayacağı haziran ayı enflasyon verisi öncesi, 6 aylık enflasyon farkı hesapları hız kazandı. Beklentiye göre emekliye yüzde 16.95, memura ise toplu sözleşme ile birlikte yüzde 15.85 oranında kümülatif zam yapılması gündemde.

Borsa fırtına gibi! BIST 100 uçtu

Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem günü adeta yatırımcı şölenine sahne oldu. BIST 100 endeksi, gün içinde 500 puanın üzerinde artarak 9.948,51 puandan kapanış yaptı. Bu seviye, önceki kapanışa göre 543,62 puanlık artış ve yüzde 5,78’lik bir …

Sigortada yeni dönem yarın başlıyor: Prosedür de muhattap da değişiyor

Kasko ve trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından 25 Nisan’da yayımlanan genelge ile sigorta sektöründe büyük bir değişiklik devreye alınmış olacak. 1 Temmuz …

365 liraydı, 3 bin 400 oldu: ‘Bu kadarı da olmaz’ dedirten veriler!

Açıköğretim sisteminde öğrenim gören milyonlarca öğrenci, art arda gelen kayıt zamlarıyla karşı karşıya kaldı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son iki yılda kayıt ücretlerinde yüzde 600’e varan artışlar yaşandığını belirterek, ekonomik kriz …

Enflasyonun hamburgere dudak uçuklatan yansıması: Hamburgere 4 yılda yüzde 709 zam geldi!

Ekonomide kriz yok diyen iktidarın aksine, yurttaş her geçen gün artan fiyatlarla boğuşuyor. 2021’de 53 liraya satılan hamburger menüsü bugün 429 liraya çıkarken, üç yılda fiyat artışı yüzde 709’u buldu.

Kayseri’den 49 ülkeye balık ihracatı

Denize kıyısı bulunmayan Anadolu kenti Kayseri, iç sularında yetiştirilen Türk somonlarını başta ada ülkeleri Japonya ve İngiltere olmak üzere 49 ülkeye ihraç ediyor.