Teknolojide eşitlik kalkınmada fırsat

Fırsat Eşitliği ve Kadınların Teknolojideki Rolü Önemli

Türkiye’nin toplumsal ve ekonomik kalkınmasında fırsat eşitliği ve kadınların teknoloji alanındaki daha görünür olması hayati önem taşıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Yüzyılı’nı kadınlarla birlikte inşa edeceklerine inandıklarını vurgulayarak bu konuya dikkat çekti.

Halkbank tarafından hazırlanan Türkiye Teknolojide Kız Öğrenciler Yapay Zekâ Farkındalık Araştırması Raporu’nun tanıtım toplantısında Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Teknolojide Kadın Derneği Başkanı Zehra Öney, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan konuşmalar yaptı.

Bakan Özdemir Göktaş, dünyanın yeni bir çağ olan “Toplum 5.0” dönemine geçtiğini belirterek yapay zekâ, nesnelerin interneti ve robotik gibi ileri teknolojilerin hayatın her alanında entegre olduğunu vurguladı. Kadınların bu alanda aktif rol almasının artık tercih değil zorunluluk olduğunu dile getirerek, Toplum 5.0’ın sunduğu fırsatların kadınlar olmadan tam anlamıyla hayata geçirilemeyeceğini ifade etti.

İş Dünyasına Çağrı

Bakan Özdemir Göktaş, kadınları ve kız çocuklarını bilim ve teknoloji alanlarında desteklemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, kadınların bu alanda güçlenmesinin toplumsal ve ekonomik kalkınma için hayati olduğunu vurguladı. İş dünyasına da seslenen Bakan, kadın istihdamına öncelik verilmesini ve genç kızların staj ve mentorluk programlarıyla desteklenmesini istedi.

Bakan Mehmet Fatih Kacır ise ülkede kadın bilim insanları, mühendisler ve girişimcilerin önemli işler yaptığını vurgulayarak, son 23 yılda milli ve özgün teknolojilere odaklanan bir kalkınma modeli uygulandığını belirtti. Kadın girişimcilerin kurduğu teknoloji girişimlerinin değerinin milyarlarca doları aştığını söyleyen Kacır, kadınların bilim ve teknoloji alanındaki daha aktif rol oynamaları için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Kadınlar Teknoloji Alanında İlham Alıyor

Bakan Özdemir Göktaş, yapılan araştırmada kız çocuklarının teknoloji alanındaki ilhamını annelerinden aldığını ve ailelerin teknolojiye olan yakınlığının çocukları da bu alana yönlendirdiğini ifade etti. Bu nedenle teknolojide eşitliği sağlamanın sadece okullarda değil evlerde de önemli olduğunu vurgulayan Bakan, kadınların teknolojiyle buluşmasının toplumsal kalkınma için kritik bir adım olduğunu söyledi.

Related Posts

Yabancı hisse almaya devam etti

Yabancı hisse almaya devam etti

Bütçe açığı büyüyor, çare yine özelleştirme

Her yıl milyarlarca lira açık veren bütçede dengeyi tutturamayan iktidar, yeni özelleştirme kararı aldı. Ankara ve İstanbul’da merkezi noktalardaki taşınmazlar özelleştirilecek. Bu yerler Ankara Çankaya, Altındağ ile İstanbul Beyoğlu’nda bulunuyor.

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Emeklinin hesabına 25 bin lira yatırılacak: Başvuran alacak

Emeklilerin zam oranlarının belli olmasıyla bankaların promosyon rekabeti de kızıştı. Bankalar yarışa girerken emekliler de en kazançlı yöntem için araştırmalar ve hesaplamalar yapmaya başladı. BAŞVURAN ALACAK Temmuz ayında enflasyon farkıyla …

Türkler parasını nasıl saklıyor? Hollandalı dev banka tek tek analiz etti

ING Türkiye’nin 2025 1. çeyrek Tasarruf Eğilimleri Araştırması’na göre, her iki kişiden biri tasarruf yapıyor. Yastık altı birikim yine ilk sırada; gençlerde düşüş, uzun vadede getiri beklentisi yükselişte