TESK Başkanı Palandöken’den araç muayenesi ve kredi kartı isyanı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı: Araç Muayene Ücretlerindeki Kredi Kartı Komisyonları Kabul Edilemez

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, araç muayenelerine ve kredi kartı tahsilat ücretlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

“KREDİ KARTI TAHSİLAT FARKI KABUL EDİLEMEZ”

Palandöken, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ülkemizde trafiğe kayıtlı yaklaşık 32 milyon araçtan 10 milyondan fazlasının ticari araçlardan oluştuğunu belirterek şunları kaydetti:

“Ulaşım sektöründeki taksi, kamyon, otobüs gibi ticari araçların ilk bir yıldan sonra her yıl araçlarını muayene ettirme yükümlülüğü var. Her yıl artan araç muayenesi hem ulaştırma sektöründeki esnafımızı hem de araç muayenesi gelen tüm vatandaşları zorluyor. Üstelik daha önce de vurgulamamıza rağmen kredi kartı ile ödenen araç muayene ücretlerinden ortalama 150-200 TL komisyon farkı alınıyor.”

“YASAL OLMAYAN HAKSIZ KAZANÇ”

Alınan bu komisyon ücretine tepki gösteren Palandöken şunları dile getirdi:

“Yasal olmayan bu haksız kazanç vatandaşa ekstra külfetten başka bir şey değil. Bugün bir bakkaldan ekmek, beyaz eşya mağazasından buzdolabı veya giyim mağazasından elbise alındığı zaman kimse komisyon almıyor. Çünkü kredi kartı uygulaması kaldırılırsa ticari hayat son bulur.”

“ADİL BİR HİZMET ANLAYIŞI YOK”

Palandöken’in paylaştığı verilere göre 2025’e ait araç muayene ücretleri şu şekildedir:

  • Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork için 2.620,80 TL,
  • Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tankerler için 3.543,60 TL,
  • Römorklu, Römorksuz Traktör, Motosiklet ve Motorlu Bisikletler için 1.334,40 TL.

Bir gün gecikmesi halinde araç sahiplerinden yüzde 5 gecikme bedeli alındığını da belirten Palandöken, bu durumu şöyle değerlendirdi:

Herkesin rahatça ulaşabileceği ve haksız komisyon farkları olmayan bir hizmet anlayışının olması gerektiğini belirten Palandöken, sektörde adaletli bir düzenlemenin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Bakanlıklar kararı aldı! 25 farklı kanser türünde kullanılan 5 ilaç için flaş gelişme

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; kanser hastalığında yeni nesil tedavi yaklaşımlarından biri; immünoterapi. Halk arasında akıllı kemoterapi ilacı olarak bilinen ilaçlar, kişinin kendi bağışıklık sistemini kullanarak kanser hastalığını …

Temmuz zammı netleşiyor: Memura ve emekliye ne kadar zam yapılacak?

Memur ve emekli maaşlarında Temmuz zammı için nefesler tutuldu. TÜİK’in açıklayacağı haziran ayı enflasyon verisi öncesi, 6 aylık enflasyon farkı hesapları hız kazandı. Beklentiye göre emekliye yüzde 16.95, memura ise toplu sözleşme ile birlikte yüzde 15.85 oranında kümülatif zam yapılması gündemde.

Borsa fırtına gibi! BIST 100 uçtu

Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem günü adeta yatırımcı şölenine sahne oldu. BIST 100 endeksi, gün içinde 500 puanın üzerinde artarak 9.948,51 puandan kapanış yaptı. Bu seviye, önceki kapanışa göre 543,62 puanlık artış ve yüzde 5,78’lik bir …

Sigortada yeni dönem yarın başlıyor: Prosedür de muhattap da değişiyor

Kasko ve trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından 25 Nisan’da yayımlanan genelge ile sigorta sektöründe büyük bir değişiklik devreye alınmış olacak. 1 Temmuz …

365 liraydı, 3 bin 400 oldu: ‘Bu kadarı da olmaz’ dedirten veriler!

Açıköğretim sisteminde öğrenim gören milyonlarca öğrenci, art arda gelen kayıt zamlarıyla karşı karşıya kaldı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son iki yılda kayıt ücretlerinde yüzde 600’e varan artışlar yaşandığını belirterek, ekonomik kriz …

Enflasyonun hamburgere dudak uçuklatan yansıması: Hamburgere 4 yılda yüzde 709 zam geldi!

Ekonomide kriz yok diyen iktidarın aksine, yurttaş her geçen gün artan fiyatlarla boğuşuyor. 2021’de 53 liraya satılan hamburger menüsü bugün 429 liraya çıkarken, üç yılda fiyat artışı yüzde 709’u buldu.